Візи до Китаю


Документи необхідні для здобуття візи до Китаю



1. Закордонний паспорт, що діє, термін дії якого складає не менше 6 місяців до дня закінчення поїздки. Для дітей від 6 до 14 років, вписаних в паспорти батьків, обов'язково в паспорті батьків наявність фотографії дитяти.

2. Одна фотографія: розмір 3х4, кольорова, без куточка.

3. Заповнена анкета, з вказівкою наступних даних:
- фактична домашня адреса в наступній порядку: індекс, місто, вулиця, номер будинку, номер квартири;
- контактний телефон, дуже бажано номер мобільного телефону, оскільки Вам можуть подзвонити з Консульського відділу, аби уточнити правильність наданих даних (мета поїздки, тривалість поїздки, місто мешкання і так далі);
- місце роботи і посада;
- сімейний стан;
- передбачувана дата поїздки;
- міста перебування;
- мета поїздки.

4. ДЛЯ ІННОСТРАННИХ ГРОМАДЯН, які проживають на території України, додатково додаються наступні документи:
- оригінал Довідки про тимчасове або постійне місце проживання або ж інші документи, які підтверджують Ваше перебування на території України (контракт про працевлаштування, копія засновницьких документів, якщо Ви є засновником або співзасновником компанії, довідка з місця роботи).


Коридор - період, в перебігу якого дозволений перетин кордону Китаю. День подачі документів в Консульський відділ Посольства Китаю на оформлення візи вважається першим днем відкриття коридору.

Срок пребывания на території Китаю, після пересічення вами кордони зазвичай складає 30 днів. Хоча, в деяких випадках по спеціальному запиту він може бути максимально збільшений до 90 днів перебування.


Типи віз до Китаю



Китайська віза підрозділяється на місіонерську, сервісну, дипломатичну і звичайну, залежно від цілей і положення людини. Звичайна віза має 8 різних типів, згідно мети відвідин Китаю:

- L віза: туризм, родинні і інші схожі цілі.

- Z віза: робоча віза. Ця віза видається також і членам сім'ї тієї людини, яка працює в Китаї.

- F віза: бізнес, читання лекцій, дослідження, технічні цілі і культурний обмін, або навчання в Китаї, проходження практики, але на термін менше напівроку.

- X віза: підвищення кваліфікації, проходження практики, навчання на період більше напівроку.

- G віза: транзитна віза.

- J-1 віза: видається іноземним журналістам-резидентам.

- J-2 віза: видається журналістам, які бажають відвідати Китай узяти одиничне інтерв'ю.

- C віза: видається членам екіпажів міжнародної авіації, навігації і наземного транспорту і всім членам їх сімей, які їх супроводжують.

- D віза: видається тим, хто збирається постійно знаходитися на території Китаю - або ж іншими словами «Посвідка на проживання».

Группа туристів, що складається з п'яти і більш за чоловік може отримати групову туристичну візу. В більшості випадків, дана віза видається туристичним компаніям, організуючим групові екскурсійні тури.


Види віз до Китаю



ВізиКількість в'їздівТермін дії (коридор)Термін перебування
Транзитна (G)один-два3 місяці**1-3 дня
Одноразова (1)один3 місяця30-90*** днів
Дворазова (2)два3 місяця30-90 днів
Піврічна (М)безлимитно6 місяців30-90 днів
Річна (М)безлимитно1 год30-90 дней

Посольство Китаю в Україні


01901, м. Київ-21, вул. Грушевського, 32
Телефон: (+38 044) 253-13-29
Тел/Факс: (+38 044) 253-73-71

Робочі години
понедiлок - п'ятниця 9.00-13.00, 15.00-18.00

КОНСУЛЬСЬКИЙ ВIДДIЛ
Телефон: (+38 044) 253-41-13
Факс: (+38 044) 254-00-86

Посольство Украины в Китае



100600 Bejing, San Li Tun, Dong 6 Jie N 11
Тел.:+10-86 (10) 6532-63-59
Факс:+10-86 (10) 6532-67-65
E-mail: ukrembcn@public3.bta.net.cn

Національні свята Китаю


1 жовтня (1949 р.) - День проголошення Республiки


Допомога з оформленням Візи до Китаю у Дніпропетровську